Transcript "Beware of Human Apostates (dutch version)

by DeWandelaar 9 Replies latest watchtower beliefs

  • DeWandelaar
    DeWandelaar

    Well... here is a transcript of the talk about the Human Apostates. I have recorded it and I have noted the talk word for word. There may be one or two missing (because of background noise) but it is 99.999% acurate. It is a bit less hatefull then the first english transcript but it is hatefull just the same. Also... It lacks good arguments and the whole body of the talk is rubbish. Here it is in full glory:

    ----------

    Ik vul het voor jullie maar even in hoor maar… ik neem aan dat jullie wel van lekker eten houden. Laatst reed ik langs een restaurant en dat restaurant heette restaurant "lekker" en even verderop was een restaurant dat heette "als bij moeder thuis"…

    Ja, ik wil toch in jullie gedachten, jullie fantasie een sprong maken: hoe zou Satans restaurant heten denken jullie? Restaurant "afval"? Zou jij bij een restaurant gaan eten dat zo heet?

    Ze heeft hele smerige borden, smoezelige tafelkleden, servetten waar de vlekken en etensresten van de vorige dag nog aan zitten en dan het eten; Satan's eten zit vol ongare stukken, ongare stukken van goddeloze redenaties, leugens die bittere en scherpe kruiden zijn, klonterige saus van weerspannigheid.

    Het aparte van het restaurant is dat Satan zelf is de chefkok en zijn demonen die helpen hem daarbij. Het personeel, het personeel dat zijn afvallige personen die in dat restaurant dienen.

    Dat personeel is wel een beetje apart want ze zijn ooit aanbidders van Jehovah geweest, ze hebben ooit aan Jehovah's tafel gezeten, ze werden ooit door Jehovah gevoed.

    Ze zijn van Jehovah's tafel weggelopen en zijn naar Satan's restaurant gelopen, zijn daar terecht gekomen en gaan eten en drinken en later aangesteld om te dienen.

    Er zijn een paar bijbelse termen die soms door ons hoofd schieten maar de term die wij kennen als "afdrijven van de waarheid" dat is niet met hen gebeurd.

    Afdrijven dat betekent mensen die langzamerhand, door druk werk in het leven zijn afgedreven van de waarheid het nooit hebben afgezworen maar het personeel in Satan's restaurant heeft doelbewust besloten om Jehovah's volk te verlaten.

    Om dat even schriftuurlijk te ondersteunen wil ik jullie aanmoedigen 1 Johannes 2:19 eens op te slaan, 1 Johannes dat is helemaal achterin he in de buurt van Openbaring. 1 Johannes 2:19 je leest:

    Zij zijn van ons uitgegaan, maar zij waren niet van ons slag; want indien zij van ons slag waren geweest, zouden zij bij ons zijn gebleven. Doch [zij zijn weggegaan] opdat duidelijk aan het licht zou treden dat niet allen van ons slag zijn.

    Hier zie je een omschrijving van een doelbewust verlaten van Jehovah's tafel en nu moeten we het even heel scherp stellen; schrik niet: afvallige mensen maken deel uit van Satan's gezin, zij behoren tot het zaad van Satan; Zo serieus moeten we het beschouwen.

    Waaraan herken je nu het personeel van Satan's restaurant of waaraan herken je afvallige mensen? Jakobus... hoofstuk 3 ... ik geef je een korte persoonlijkheidsomschrijving en over afvallige mensen wordt dan het volgende gezegd:

    indien ?GIJ? bittere jaloezie en twistgierigheid in ?UW? hart hebt, snoeft en liegt niet tegen de waarheid. Dit is niet de wijsheid die van boven neerdaalt, maar ze is aards, dierlijk, demonisch. Want waar jaloezie en twistgierigheid zijn, daar is wanorde en allerlei verachtelijks.

    Wel, als je dat nog eens goed bekijkt dan wordt er nogal wat gezegd hoor; er wordt hier met andere woorden gezegd het zijn vaak trotse personen, trotse houdingen, eigen meningen hebben zij, weten altijd beter en doen zeer neerbuigend over Jehovah's Organisatie.

    Ja, ze willen niet door een “Amerikaanse Organisatie” onderwezen worden, dat is zo'n neerbuigende opmerking die je wel eens hoort. We kunnen zeggen dat afval drie hoofdkenmerken heeft:

    Het eerste kenmerk is: het verwerpen van de prediking. Ze willen geen discipelen maken, het schijnt op een of andere manier zat ze veel moeite hebben met de predikingsopdracht ...

    Het tweede punt is: ze willen graag belangrijk zijn schijnbaar. Ze willen mensen achter hun eigen ideeen aan krijgen en door het propageren daarvan verdeeldheid veroorzaken zodat anderen in de waarheid, de waarheid misschien niet meer zo goed meer kunnen onderscheiden.

    Ze gebruiken daar heel vaak moderne middelen voor; internet, televisie... maar ook brieven schrijven naar loyale christenen daarin proberen ze op ons aan te dringen met hun hoogstaande ideeen.

    Het derde punt is: zij beweren Jehovah te dienen. Ooit, in de oudheid was er een zekere Diotrefus die dat ook zei maar in navolging van die Diotrefus zijn afvalligen ook zo; zij verwerpen God's vertegenwoordigers. ... "Getrouwe Slaaf" is een woord dat willen ze niet gebruiken.

    Ze vertellen leugens, fantasieen aangedikt en vaak willen ze daar de autoriteiten en de media voor gebruiken om die ideeen door te geven. En dat enkel en alleen, dat is het enige motief, om een negatief beeld van Jehovah's volk neer te zetten en misschien wel de prediking verboden te krijgen.

    Jehovah's volk legt ook uit hoe wij afvalligen kunnen behandelen en moeten behandelen. Kijk eens mee, weer achterin in uw bijbel naar 2 Johannes vanaf vers 9:

    Een ieder die vooruitdringt (Spreker zegt tussen lezen door: "zou ik willen zeggen: trots is, is een eigenschap") en niet blijft in de leer van de Christus, heeft God niet. Wie in die leer blijft, hij heeft zowel de Vader als de Zoon. Als iemand tot ?U? komt en deze leer niet brengt, ontvangt hem nimmer in ?UW? huis en richt ook geen groet tot hem. Want wie een groet tot hem richt, heeft deel aan zijn goddeloze werken.

    Nou, dat is ook niet mis gezegd natuurlijk; Het zijn rake woorden.

    Sommige afvallige personen zullen dat "vermijden" wat hier staat, of het niet meer groeten van hen, verklaren als een soort angst voor ons dat wij niet met hen willen praten of in debat willen gaan, dat wij niet tegen hun argumenten op kunnen. Maar dat vermijden ... dat kan soms echt moeilijk zijn.

    Soms zijn die personen familieleden... en als het familieleden zijn moeten we extra oppassen want bloedbanden kunnen soms sterker zijn dan loyaliteit aan de "Getrouwe Slaaf" en zelfs aan Jehovah's directe wetten. We horen wel vaker: In de velddienst zijn er ook vaak mensen die een afwijkende mening hebben over de waarheid hebben maar dat is een verschil met afvallige personen.

    Afvallige personen die hebben geen goede bedoelingen. Zij willen ondermijnen, zij willen belachelijk maken, ze zijn vaak vennijnig en ook vijandig.

    Kijk eens even mee in Psalm 12 daar wordt dat soort van praten van hen omschreven. In Psalm 12 vanaf vers 2 kun je het volgende, over de afvalligen wordt gezegd:

    Onwaarheid blijven zij tot elkaar spreken; Met gladde lip blijven zij zelfs dubbelhartig spreken.

    Als je ook in vers 4 kijkt:

    En die hebben gezegd „Met onze tong zullen wij de overhand hebben. Onze lippen zijn met ons. Wie zal meester over ons zijn?”

    Herken je die.. die brutale klank, die vrijheid die ze nemen, om zichzelf toe te eigenen dat ze waarheid spreken maar eigenlijk dat met een gladde mond, een gladde tong proberen anderen te verwarren, de overhand te krijgen, ze willen overheersen, ze willen anderen hun ideeen opleggen waardoor anderen in de fout komen. En ze zijn zelfs zo brutaal te zeggen "Wie is meester over ons"? "Wie heeft ons wat te vertellen" met andere woorden?

    Ja ze zijn in feite TEGEN Christus ... en de bijbel heeft daar een andere term voor. Tegen christus wordt in de bijbel de "Anti-Christ" genoemd. Zo is het met die personen... en wij moeten daarvoor oppassen, heel realistisch zijn waar wij met elkaar in de waarheid zijn.

    Wees op je hoede, het is echt van levensbelang dat wij die geinspireerde waarschuwingen die wij vanochtend besproken hebben, de uitleggingen van de getrouwe slaaf, heel serieus nemen.

    Blijf bijvoorbeeld volop bezig in het werk dat Jehovah en Jezus ons te doen hebben gegeven: het predikingswerk is in deze tijd ECHT het allerbelangrijkste in ons leven en elke aanmoediging die we daarover krijgen moeten wij hogelijk waarderen. Als wij dat doen dan verheugen wij Jehovah en dragen wij het zegel van Jehovah's goedkeuring.

    Het vereist wel dat wij heel goed op de hoogte zijn van de waarheid; dat wij daar volledig van overtuigd raken en een manier om dat te zijn is om nu en morgen extra oplettend te zijn. Dus streef er naar om Jehovah's goedkeuring te ontvangen.

    En, o ja, dan ook dit nog: blijf nou maar gewoon bij Jehovah thuis eten.

    ---------

    If necessary I could translate it but not today ;)

  • Gorbatchov
    Gorbatchov

    Hoi dewandelaar,

    Ik heb gisteren in Utrecht deze lezing aangehoord, kringopziener Blok, een oude scherpslijper, hield de lezing.

    Op zich weinig nieuws. Volgens mij lette niemand echt op.

    Goed in het nog even na te kunnen lezen. Ik vond de lezing over hoe om te gaan met uitgeslotenen veel schokkender!

    Groeten, Gorby

  • DeWandelaar
    DeWandelaar

    Gorby... het was inderdaad Blok dus dit is woord voor woord wat hij zei ;)

    De lezing waar jij naar refereert heb ik niet helemaal meegekregen. Die werd door Hemmink gehouden volgens mij (over het "zwaard" van Christus)?

  • Gorbatchov
    Gorbatchov

    Klopt, ging inderdaad over het zwaard.

    Het kwam er op neer dat je moet kiezen tussen Jezus of contact met uitgesloten familieleden.

    Onderbouwing was dat Jezus heeft voorzegd dat hij tot verdeeldheid zou leiden in plaats van verenigd zijn. Huisgezinnen worden verdeeld is voorzegd.

    Daarbij werd gezegd dat niet het genootschap de uitsluitingsregels heeft bedacht maar dat ze van god afkomstig zijn.

    Ongelooflijk wat een onchristelijke opstelling en wat een bewijs van gebrek aan echte christelijke liefde in ons geloof.

    Ik ben benieuwd waar dit allemaal heen gaat. Men slaat opnieuw een regide richting in, die absoluut niet de mijne is.

    In een andere lezing werd aangehaald dat we maar een waarheid kunnen hebben. Een persoonlijke waarheid bestaat niet. Dit wist men ook nog te onderbouwen door een wetenschapper. Hoe komen ze er in hemelsnaam op!

  • DeWandelaar
    DeWandelaar

    In de kern van deze lezing zie je dat een verwerping van de "slaaf-klasse" een verwerping van God betekent. Dit is gezien de context totaal niet relevant omdat afvalligheid in de schrift wordt geassocieerd met verwerping van Christus als de enige hoop voor de mensheid en niet met het "verwerpen" van welke slaaf dan ook. Die connectie wordt in de schrift nergens gelegd.

    Daarnaast wordt iemand alleen maar "beledigd" zonder een goed onderbouwd argument:

    Ze halen Psalmen aan om vervolgens een link te leggen met de anti-christ... Echter... veel "afvalligen" willen JUIST de meester dienen... zij WILLEN Christus dienen alleen niet via een ander (die daar geen recht op heeft).

    Omdat iemand zichzelf als het hoofdknechtje heeft aangesteld van Christus zijn anderen die deze knecht niet als leider willen hebben opeens een Anti-Christ... Dat is zo'n beetje de grootste belediging die iemand maar kan geven

    TRANSLATION:

    At the core of this lecture you will see that a rejection of the "slave class" means a rejection of God. This is given the context completely irrelevant because apostasy in Scripture is associated with rejection of Christ as the only hope for humanity and not the "reject" of any slave whatsoever. That connection is never placed in writing.

    In addition, someone just "offended" without a well-founded argument:

    They get to Psalms and then to raise the anti-christ ... a link However ... many "apostates" to serve the master CORRECT ... they WANT to serve Christ not only through another (who is not entitled to it).

    Because someone himself as the head of Christ has appointed lackey are others who do not want to have this servant suddenly an Anti-Christ ... as leader That's pretty much the biggest insult anyone could give

  • Phizzy
    Phizzy

    Posting Guideline 8 chaps, we who do not speak your language may wish to join in, or at least understand, English translation please.

  • DeWandelaar
    DeWandelaar

    Sorry Phizzy... I will use google translate for my posts since I am a lazy bum today ;)

  • Gorbatchov
    Gorbatchov

    Hi all!

    Sorry i thought you all speak duch for second language, just like the founding fathers of the US whahaha. Dewandelaar you are right, they insult on a cheap way. It's not Christian behavior.

  • tresdecu
    tresdecu

    Goldmember: I am from Holland. Isn't that vierd? Yesh!

    Nigel Powers: All right Goldmember. Don't play the laughing boy. There's only two things I hate in this world. People who are intolerant of other people's cultures and the Dutch.

    lol. sorry just had to throw a few Austin Powers quoutes in there. Please. no ofense. ;-)

  • Finkelstein
    Finkelstein

    The Watchtower Corporation is quite obvious an Organization of Apostates by virtue of its professed doctrines clearly described in the bible and warned? of.

    This organization was started from an apostate (C T Russell) and grew from his work of trying to commercialize the Gospel of the bible. The lies and corruption professed by this organization is part of luring people into it where they are brainwashed to serve as the organization's subservient working slaves or its own sales representatives.

Share this

Google+
Pinterest
Reddit